Carlsbergfondets forskningspris 2019

I anledning af brygger J.C. Jacobsens 200-års fødselsdag i 2011 indstiftede Carlsbergfondet to forskningspriser til hhv. en naturvidenskabelig og en humanistisk/samfundsvidenskabelig forsker. Priserne, som uddeles årligt, er på hver 1 mio. kr. fordelt med 750.000 kr. til det videre forskningsarbejde og 250.000 kr. som en personlig pris.

 

De to priser gives til aktive danske forskere i ind- eller udland, der har bidraget afgørende til grundforskningen, og som nyder stor videnskabelig anerkendelse. Prisen skal opmuntre til yderligere forskning og kan bruges efter behov til forskningsrejser, udlandsophold, feltarbejder, laboratorieudstyr, eller løn til videnskabelig assistance.

 

Priserne bliver overrakt af HKH Kronprinsesse Mary ved en festlighed på Glyptoteket søndag den 1. september 2019.

 

Prismodtagerne udpeges af Videnskabernes Selskab, hvis Præsidium har ansvaret for den endelige indstilling af prismodtagerne.

 

Sagen behandles som fortrolig, indtil modtagernes navne offentliggøres i forbindelse med prisoverrækkelsen. Tidligere indstillede kandidater kan indstilles igen.

 

Udfyld venligst indstillingsformularen nedenfor og vedhæft i nævnte rækkefølge og som én samlet pdf – en motiveret indstilling (maks. 3 sider) ledsaget af CV og gerne en publikationsliste.

 

Foto på forside: Lars Svankjær/ Videnskabernes Selskab


Frist for indstillinger er tirsdag den 23. april 2019 kl. 12.00.

Spørgsmål kan rettes til Mette Miller Danielsen på mda@royalacademy.dk eller 33 43 53 14