EN PODCASTSERIE AF VIDENSKABERNES SELSKAB

Videnskabens vidner

“Videnskabens Vidner” er en serie af podcasts, der fungerer som et levende lydarkiv og dokumenterer nogle af Videnskabernes Selskabs ældste medlemmers videnskabelige arbejde og udviklingen inden for deres fagområder.

Hver episode er båret af interviews i dialogform, hvor den personlige fortælling er flettet sammen med udsagn om teorier, metoder og videnskabelige gennem- og nybrud. Videnskabens Vidner er på én gang personlige videnskabsportrætter og præsentation af de forskellige fags historie og udvikling over årtier. De interviewede personer er medlemmer af Videnskabernes Selskab, og de har selv valgt yngre fagfæller som interviewere.

Videnskabens Vidner udsendes som podcasts, der sammen med råoptagelserne gemmes for eftertiden. På den måde kuraterer og bevarer Selskabet dansk videnskabshistorie fra det 20. århundrede.

Lyt med her.

LUK FILTRERING OG SORTERING

Sæsoner

SorterFILTRERING OG SORTERING
search

Videnskabens vidner

/

Sæson 2

/

Episode 10

Professor emeritus Peter Roepstorff (f. 1942)

Birte Svensson

Peter Roepstorff er professor i proteinkemi og har arbejdet på Syddansk Universitet siden 1970’erne. I en samtale med professor Birte Svensson, som Roepstorff har arbejdet sammen med, fortæller han om sin forskning og tætte samarbejde med dygtige laboranter og internationale videnskabsfolk igennem årtier.

Videnskabens vidner

/

Sæson 2

/

Episode 9

Professor emeritus Jens Ulstrup (f. 1941)

Jens Øllgaard Duus

Jens Ulstrup ved ikke, hvad han var blevet til som forsker, hvis han ikke havde tilbragt et par af sine unge år på Oxford University. I en samtale med kollega og professor Jens Øllgaard Duus fortæller han om sit arbejde med uorganisk og teoretisk kemi, grundforskning og danske og udenlandske kollegaer.

Videnskabens vidner

/

Sæson 1

/

Episode 2

Adjungeret professor Else Marie Bukdahl (f. 1937)

Professor Else Marie Bukdahl har siden sin studietid i 1950’erne arbejdet med litteratur- og kunsthistorie. I løbet af sin forskerkarriere har hun fokuseret på den franske forfatter og kritiker Diderot, barokken, den danske billedhugger Wiedewelt, islamisk kunst og videnskab. Og i de senere år: forholdet mellem kunst, arkitektur og økologi. I en samtale med kunsthistoriker Lisbeth Bonde fortæller Else Marie Bukdahl om sin forskning og tid som rektor på Det Kongelige Danske Kunstakademi.