Kan kunstig intelligens bidrage til den demokratiske samtale?

Kan kunstig intelligens bidrage til den demokratiske samtale?

Hvad er sandt, og hvad er falsk? Taler vi med mennesker eller robotter? 

Digitale platforme og sociale medier skaber nye muligheder for deltagelse i den demokratiske samtale, og kunstig intelligens kan gøre det nemmere at overskuede mange nyhedsstrømme og debatter. Men med kunstig intelligens følger også specialiserede algoritmer og chatbots, der lettere end nogensinde kan manipulere og skabe misinformation.

Til denne livestream vil Andreas Roepstorff, professor og direktør for Aarhus Institute for Advanced Studies ved Aarhus Universitet, give os et indblik, hvad vi ved – og ikke ved – om, hvordan kunstig intelligens vil påvirke vores offentlige samtale. For hvordan undersøger vi et paradigmeskifte, vi står midt i?

Arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet.

VidenSkaber

Debatten er led i Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskabs store satsning VidenSkaber, støttet af Lundbeckfonden, Novo Nordisk fonden og Carlsbergfondet.

VidenSkaber er et mødested. Her sætter vi borgere og forskere sammen for at diskutere hverdagens store problemstillinger. Vi skaber og deler viden, når vi i workshops, debatter og formidling insisterer på at stille spørgsmålet: Hvordan ved vi det? Og vi gør det sammen med nogle af Danmarks dygtigste forskere på tværs af de videnskabelige discipliner. Målet er, at flere forstår, hvordan videnskaben arbejder, og hvordan den kan bidrage, når vi skal finde løsninger på samfundets store udfordringer.

I 2024 er teamet for VidenSkaber ”Hvordan forandrer kunstig intelligens vores samfund?”

Besøg VidenSkabers hjemmeside ved at klikke her.

Spørgsmål

profile picture

Tina Dransfeldt Christensen

Projektleder for VidenSkaber

search

VidenSkaber