Kunstig intelligens – et nyt kapitel i vores dannelseshistorie?

Kunstig intelligens – et nyt kapitel i vores dannelseshistorie?

Kunstig intelligens er i fuld gang med at forandre måden, vi tilegner os viden, lærer færdigheder og kommunikerer på skrift.

Vi er trådt ind i et nyt kapitel af tekstskabelsens historie og samspillet mellem mennesker og teknologi, som rejser store spørgsmål omkring vores dannelse: Hvad vil det sige at være et tænkende og kreativt menneske? Og hvad kommer kunstig intelligens til at betyde for vores meningsdannelse og offentlige samtale?

Kom til debat med Cathrine Hasse, professor i kulturantropologi og læring, Lene Aarøe, professor i statskundskab, og Mads Rosendahl Thomsen, professor i litteraturhistorie.

Debatten er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet i Odense.

 

 

VidenSkaber

Debatten er led i Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskabs store satsning VidenSkaber, støttet af Lundbeckfonden, Novo Nordisk fonden og Carlsbergfondet.

VidenSkaber er et mødested. Her sætter vi borgere og forskere sammen for at diskutere hverdagens store problemstillinger. Vi skaber og deler viden, når vi i workshops, debatter og formidling insisterer på at stille spørgsmålet: Hvordan ved vi det? Og vi gør det sammen med nogle af Danmarks dygtigste forskere på tværs af de videnskabelige discipliner. Målet er, at flere forstår, hvordan videnskaben arbejder, og hvordan den kan bidrage, når vi skal finde løsninger på samfundets store udfordringer.

I 2024 er teamet for VidenSkaber ”Hvordan forandrer kunstig intelligens vores samfund?”

Besøg VidenSkabers hjemmeside ved at klikke her.

Spørgsmål

profile picture

Tina Dransfeldt Christensen

Projektleder for VidenSkaber

search

VidenSkaber