For første gang åbner Videnskabernes Selskab dørene op til kulturnatten

Aftenen byder på rundtur i et af de smukkeste huse inden for den videnskabelige verden og en sjov vidensquiz med forskere fra Selskabet. Quizzen bliver (vild)ledt af Anders Lund Madsen.

Videnskabernes Selskab har et ønske om at betyde mere for danskerne. I sin mere end 275-årige historie har Selskabet huset verdenskendte forskere som Niels Bohr, Marie Curie, Charles Darwin og Albert Einstein. Selskabet har haft indflydelse på den plads, forskning har haft politisk og samfundsmæssigt.

Det vil vi gerne fortælle omverden om.

Derfor åbner huset med de dybe rødder i det historiske København op til kulturnatten med historier om Selskabet, dets store betydning for skabelsen af Carlsberg og inspiration af brygger I.C Jacobsen, og hvordan Selskabet har spillet en aktiv rolle for at skabe gode forhold i den danske forskningsverden. På rundvisningen kan man se Krøyers største maleri, og indsnuse en verden af marmor og mahogni, der emmer af storhed.

Foto: Lars Svankjær/ Videnskabernes Selskab

 

Undren med sjov

Efter rundvisningen stiller ledende forskere som Bente Klarlund Pedersen, Marie-Louise Nosch, Jeppe Dyre, Mikael Rask Madsen og Jens Hjorth deres viden – eller mangel på samme – til skue. Det sker ved et event, hvor publikum kan få stillet deres videnskabelige hverdagsundren om alt mellem himmel og jord – inden for samfund, fysik, sundhed, historie, arkæologi og kosmologi. Stiller man et spørgsmål, som panelet ikke kan svare på, vinder man en velsmagende præmie fra Videnskabernes Selskabs historiske arkiv.

Anders Lund Madsen leder løjerne med sin evige sans for humor og underholdning.

 

Skulle man ikke have fået slukket sin videnskabelige tørst, kan man afslutte besøget med at få stillet den fysiske tørst med en gratis Carlsberg øl.

Køb KULTURPAS til Kultunatten og tilmeld dig på vores hjemmeside via dette link.