Selskabet får ny sekretariatschef

Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab har ansat Søren Burcharth som ny sekretariatschef.

Søren Burcharth er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet, og kommer fra en stilling som chefkonsulent på Danmarks Tekniske Universitet med særligt ansvar for sekretariatsbetjening af rektoratet og strategiske og politiske stabsopgaver. Søren Burcharth har en lang karriere bag sig dels som embedsmand i centraladministrationen (Kulturministeriet og Beskæftigelsesministeriet) og dels i administrative chefstillinger på Musikkonservatoriet og DTU. Fagpolitik på akademikerområdet har desuden optaget Søren Burcharth, da han i en årrække var formand for DJØF’s offentligt ansatte. Søren Burcharth tog i 2014 en mastergrad i offentlige ledelse fra CBS og Københavns Universitet.

Igennem mit arbejdsliv har jeg haft stor interesse for at påvirke vilkårene for forskning, videnskab og kultur. Og glæder mig derfor usigeligt til at øse af mine erfaringer med politisk interessevaretagelse og god administration i arbejdet med at udvikle Videnskabernes Selskab til at få en endnu stærkere position på det forskningspolitiske landkort, siger den 54-årige Søren Burcharth.

Søren har en meget bred administrativ, ledelsesmæssig og politisk erfaring og har stor indsigt i forskernes arbejde og vilkår. Vi er derfor rigtig glade for, at det er lykkedes at tilknytte ham til Selskabet som Sekretariatschef, siger Videnskabernes Selskabs Generalsekretær Lars Arge.

Søren Burcharth tiltræder som sekretariatschef den 1. september 2017.

Portræt af Søren Burcharth: Lars Svankjær/ Videnskabernes Selskab